Το Δεύτερο Σπίτι των Αστών Της Αττικής είναι η Αίγινα
Στον Αργοσαρωνικό κόλπο, αρκετά κοντά στις ακτές της Αττικής, βρίσκεται η Αίγινα, ένα από τα αγαπημένα νησιά των κατοίκων της Αττικής, το οποίο μπορούν να επισκέπτονται αυθημερόν κάθε εποχή, είτε για να κολυμπήσουν στις όμορφες παραλίες του, είτε για να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια του χρησιμοποιώντας ενα απο ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της Αίγινας.
Τα αρχαία απομεινάρια, μαρτυρούν την μακρά πορεία της Αίγινας στον χρόνο και τα χτυπήματα από όσους θέλησαν να την κατακτήσουν με επιδρομές, λεηλασίες και καταστροφές να έχουν αφήσει τα ανεξίτηλα σημάδια τους στα μνημεία. Το 1826, η πόλη της Αίγινας ανακηρύχτηκε σε πρώτη πρωτεύουσα του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους και άκμασε κυρίως λόγω του εμπορίου, της αλιείας, της σπογγαλιείας και του πωρόλιθου. Μέσα στο χρόνο, το νησί προσέλκυσε σημαντικές προσωπικότητες και εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Αγαπήθηκε από συγγραφείς, γλύπτες και ζωγράφους που το επέλεξαν είτε για μόνιμη, είτε για εξοχική κατοικία, στην οποία επέστρεφαν κάθε φορά για να βουτήξουν στα βάθη της έμπνευσής τους. Σήμερα, η Αίγινα παραμένει έναςδημοφιλής προορισμός κυρίως, λόγω της μικρής απόστασης που την χωρίζει από την Αττική, αλλά και για τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της.
Το γραφικό, πάλλευκο εκκλησάκι τουΑγίου Νικολάου στην είσοδο του λιμανιού, υποδέχεται τους επισκέπτες και προδιαθέτει για το χρώμα και το ύφος του νησιού. Κατά μήκος της προκυμαίας, ζωηρόχρωμα ψαροκάικα ανακατεύονται με σκάφη και ιστιοπλοϊκά, ενώ στο βάθος της πόλης δεσπόζουν τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια αναδύοντας κάτι από την παλιά τους αίγλη.
Αμμουδερές παραλίες με υπέροχα, γαλαζοπράσινα νερά, παραθαλάσσιοι οικισμοί με μικρά λιμάνια, ευκάλυπτοι, ελιές, ανθισμένες βουκαμβίλιες σε έντονα χρώματα και φραγκοσυκιές που τα καλοκαίρια θεριεύουν στους βράχους, συνθέτουν αυτόν τον μικρό παράδεισο.
Επιπλέον, θα δείτε μεγάλες εκτάσεις από φιστικόδεντρα καθώς η Αίγινα είναι γνωστή για την παραγωγή φιστικιών, με τη ντόπια ποικιλία να θεωρείται από τις καλύτερες. Το 1994, το φιστίκι Αιγίνης εντάχθηκε στη λίστα των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.